Facebook YouTube

Lika i Velebit

Sa svoja dva nacionalna parka, Sjeverni Velebit i Paklenica, te parkom prirode, Velebit spada u najzanimljivija prirodne bisere naše zemlje. Našu najveću planinu krasi mnoštvo biljnih i životinjskih vrsta od kojih su mnoge endemi te bezbrojni i prekrasni vapnenački oblici. Kraj doma na Zavižanu nalazi se i naša najviša meteorološka postaja s koje svakih nekoliko sati stižu podaci koji nam pomažu u razumijevanju vremena i klime na ovoj mladoj planini koja čini granicu između mediteranskih i kontinentalnih utjecaja.

Uz prirodne fenomene obronci Velebita kriju i zanimljive kulturne i povijesne destinacije kao što su Krasno, jedno od naših najvećih marijanskih svetišta te etno selo Kuterevo u kojem su očuvani star zanati a koje je poznato i po utočištu za mlade medvjede. Velebit čini zapadnu granicu Like, ništa manje zanimljive regije s velikim turističkim i poljoprivrednim potencijalom. Od ličkih bisera izdvajamo rijeku Gacku, jednu od najljepših rijeka svijeta te Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu kraj Gospića, posvećen znanstveniku koji je kao malo koji utjecao na život modernog čovjeka. Tu su i Cerovačke pećine, najveći spiljski sustav u Hrvatskoj.

Škola u prirodi koja obuhvaća Liku i Velebit svakako će povećati naše znanje u prirodnoj raznolikosti naše zemlje, kao i znanje o kulturi življenja u skladu s prirodom.


Kontaktirajte nas danas i uvjerite se u najbolje ponude u Hrvatskoj
Nazovite nas na 021 544 232 ili jednostavno zatražite vašu ponudu


Newsletter